Nieuws

PSI Audio AVAA C214

  Tuesday 11 July 2023, 12:00

PSI Audio AVAA C214: de volgende evolutionaire stap voor actieve bas absorptietechnologie.

PSI Audio introduceert de AVAA C214. De nieuwe actieve basstrap staat naast zijn wereldberoemde broer, de C20. De innovatieve AVAA actieve basstrap technologie elimineert kamermodi (staande golven) van 15 Hz tot 150 Hz zonder dat kalibratie of afstemming nodig is. Het resultaat is een veel schonere basweergave in veeleisende luisteromgevingen zoals professionele studio's of audiofiele luisterruimtes. Terwijl de C20 volledig analoge technologie gebruikt, maakt de C214 innovatief gebruik van digitale technologie en gebruikt hij kleinere membranen voor een nog compactere voetafdruk. Door de integratie van digitale technologie kan de AVAA C214 worden bestuurd via een app op een smartphone of tablet en voegt daarmee nog wat extra controle toe.

Het einde van de room modes: AVAA-technologie
Met AVAA ontwikkelde PSI Audio een slimme manier om de akoestische impedantie aan de voorzijde te manipuleren. Het resultaat is de eliminatie van resonantiefrequenties in de kamer - niet alleen voor de 'sweet spot', maar voor de hele kamer. AVAA dekt het hele spectrum van 15 Hz tot 150 Hz en vereist geen kalibratie of afstemming. Alle room modes (staande golven) in dit frequentiebereik worden geëlimineerd waardoor de luisterruimte wordt vrijgemaakt van onnodig gerommel in het spectrum dat zo moeilijk te behandelen is met passieve akoestiek. 45 keer zo efficiënt als klassieke absorbers van dezelfde grootte. AVAA bespaart ruimte en levert indrukwekkende resultaten op. Omdat het zich bezighoudt met room modes, verbetert het met name de reactie van de kamer in de loop van de tijd: een korte baspuls ijlt niet langer na maar stopt wanneer het zou moeten. Strakke bas in een krappe ruimte.

C214: de nieuwe generatie AVAA
De nieuwe AVAA C214 van PSI Audio benadert de AVAA-technologie en iets anders. Terwijl de originele C20 volledig analoog is (en beschikbaar zal blijven), maakt de C214 gebruik van digitale technologie. Hierdoor kan het nieuwe model flexibeler reageren op de ruimte en kan het worden bestuurd met een smartphone of tablet. De bijbehorende app is beschikbaar voor iOS en Android en maakt het mogelijk om de AVAA C214 individueel of in een groep op afstand te bedienen. Het kan een of meerdere apparaten in- of uitschakelen en maakt een bredere gevoeligheidsaanpassing mogelijk om de efficiëntie van het systeem aan te passen en optimale absorptie te bereiken. Een nieuw regelsysteem zorgt voor optimale prestaties, zelfs wanneer er plotselinge veranderingen in de impedantie van de ruimte optreden. De C214 vervangt het grote membraan in de C20 door twee kleinere, waardoor de voetafdruk wordt verkleind en een nog compacter en stijlvoller ontwerp mogelijk is dat op elke plek in de kamer kan worden geplaatst of worden gemonteerd: op de vloer, aan de muur, aan het plafond.

Het mobiele gat in de muur
De AVAA-functionaliteit verandert niet met de nieuwe C214 - het nieuwe model elimineert room modes net zo efficiënt, zo niet zelfs meer, dan zijn volledig analoge voorganger. AVAA werkt als een gat in de muur, waardoor geluidsgolven "doorgaan" en de kamer verlaten. Met zijn compacte en strakke design en zijn extreem hoge efficiëntie is AVAA een bijzonder mobiele oplossing: als de luisteromgeving moet verhuizen, bewegen AVAA-apparaten gewoon mee en nemen ze hun functie weer op in de nieuwe ruimte. Hoewel AVAA een actieve basstrap is, gedraagt het zich nog steeds als een typische basstrap: er is geen anti-geluidsemissie of ruisonderdrukking, noch een "omgekeerde" subwoofer - alleen zeer efficiënte absorptie. AVAA is misschien wel de gemakkelijkste, meest elegante en meest flexibele akoestische oplossing tegen room modes die mogelijk is.

C214 Flyer