Distributie

ATC The Acoustic Transducer Company

The Finest Audio Systems in the world

ATC is in 1974 opgericht door Billy Woodman en heeft zich van meet af aan toegelegd op het ontwikkelen en produceren van high-end luidsprekers. Deze Engelse fabrikant houdt al meer dan 45 jaar vast aan haar ontwerpprincipes en heeft daarmee een prachtige productlijn en een solide reputatie opgebouwd. ATC onderscheidt zich onder meer door alle toegepaste drivers (luidsprekerunits) zelf te vervaardigen. Bovendien ontwerpt het bedrijf haar eigen elektronica. Door het gehele productieproces in eigen hand te houden waarborgt ATC niet alleen de kwaliteit, het stelt hen tevens in staat drivers en elektronica optimaal op elkaar af te stemmen. Het resultaat is een productlijn met indrukwekkende prestaties.

Naast audiomonitors voor de studiomarkt produceert ATC ook al jaren een uitgebreide consumentenlijn. Aanvankelijk bestonden deze luidsprekers uit huiskamervriendelijke kastontwerpen voorzien van de componenten uit de professionele lijn. Deze serie wordt nog altijd geleverd onder de naam "Classic Series" en "Tower Series". Daarnaast biedt ATC nog een productlijn aan: De Hifi Entry Series.

Benchmark Media

Dit Amerikaanse merk heeft z'n "roots" in pro audio. Gesticht door de inmiddels overleden Alan H. Burdick, produceerde deze fabrikant tot aan het einde van de vorige eeuw voornamelijk broadcast audio oplossingen. Met de komst van ontwerper John Siau zette het bedrijf de eerste stap richting de hifimarkt.

Met de DAC1 kreeg Benchmark van hifi liefhebbers de erkenning die het verdiende. We spreken hier over een high-end digitaal-analoog converter die is voorzien van een meer dan behoorlijke hoofdtelefoonversterker. De DAC1 is inmiddels opgevolgd door de DAC2 en DAC3. Zowel klankmatig als meettechnisch is deze laatste van een geheel andere orde. De High Gain Control (HGC) zorgt voor perfecte gelijkloop van beide kanalen en de DSD input stelt u in staat high-res audio files in PCM formaat af te spelen.

Dat John Siau innovaties niet schuwt blijkt uit de enkele jaren geleden geïntroduceerde AHB2 versterker. Een ontwerp dat tot stand kwam in samenwerking met THX.  Dit slimme "feed forward" ontwerp zorgt ervoor dat deze klasse A/B versterker een extreem lage vervorming heeft en een bijzonder lage ruisvloer (-140dB). Poor Audiophile Magazine noemt het de stilste versterker ooit getest en heeft de AHB2 direct tot "Amplifier of the Year" gebombardeerd.

 

Bricasti Design

Bricasti Design is een bedrijf dat uitsluitend hoogwaardige audioproducten produceert. Het is in 2004 opgericht door Brian Zolner en Casey Dowdell, voormalig medewerkers van Lexicon, een gerenommeerd bedrijf op het gebied van digitale audioverwerking. Bricasti Design is gevestigd in Shirley, Massachusetts, USA, waar het een eigen fabriek en engineeringfaciliteit heeft. Al haar producten worden in eigen huis met de hand vervaardigd en getest. Het eerste product van Bricasti Design was de M7 Stereo Reverb Processor, die in 2006 werd gelanceerd en bewondering kreeg vanwege zijn geluidskwaliteit, gebruiksgemak en veelzijdigheid. De M7 wordt nog steeds beschouwd als een van de beste digitale reverbs op de markt.

De producten van Bricasti Design worden door veel professionele klanten over de hele wereld gebruikt, waaronder opnamestudio's, mastering engineers, muzikanten, componisten, producenten en muziekliefhebbers. Enkele van de beroemde artiesten en studio's die de producten van Bricasti Design gebruiken zijn Pink Floyd, Coldplay, Hans Zimmer, Abbey Road Studios, Air Studios en BBC Maida Vale Studios.

Grace Design

Evenals Millennia Media heeft Grace Design haar sporen verdiend met het ontwerpen van een uniek te noemen microfoon voorversterker (pre-amp) Deze pre-amp staat bekend om zijn neutrale en uiterst dynamische klankkarakter. Ondanks dat beide merken dezelfde doelgroep bedienen, zullen engineers die worden gevangen door de kwaliteit van een Grace Design pre-amp niet snel meer voor iets anders kiezen.

Het populairste product van Grace Design is toch wel de m108. Een 8-kanaals, remote bedienbare microfoonvoorversterker met ingebouwde AD converter waaraan optioneel nog een Dante- of Pro Tools interfacekaart kan worden toegevoegd. Wie nog een trap hoger wil, kan kiezen voor de m201 of m801 mkII. Daarnaast levert Grace Design monitor controllers (m905/m908) met een geweldige gebruikers interface en een aantal high-end musician interfaces Felix/Alix).

Lake People

Lake People hanteert de slogan: "Tools, not Toys", wat tekenend is voor hun ontwerpfilosofie. De producten zijn degelijk gebouwd, betrouwbaar en voldoen aan hoge specificaties. Om die reden wordt het merk toegepast in o.a. audiostudio's, radiostudio's, conferentiecentra, theaters en op luchthavens. Het bedrijf gaat er prat op alles in Duitsland te produceren en daarbij zoveel mogelijk Europese componenten te gebruiken.

Het leveringsprogramma van Lake People behelst zowel analoge- als digitale producten. Onder de analoge producten vallen hoofdtelefoonversterkers, microfoon pre-amps, splitting amps, balancing- en unbalancing amps. Digitale producten zijn o.a., AES/EBU splitters, word clock verdelers, DA converters en de bij velen bekende DAT RS 05 Digital Audio Tool.

Lynx Studio Technology

Zoals we bovenaan de pagina al aangeven vertegenwoordigen we graag merken met een lange termijn visie. Lynx ST is hierop geen uitzondering. Ook dit merk distribueren we alweer 18 jaar. In 2005 introduceerde Lynx de Aurora 8 en Aurora 16 multi-channel converters. In de 14 jaar dat ze werden geproduceerd zijn er alleen bij ons al meer dan 450 stuks “over de toonbank” gegaan. Het merendeel is nog altijd bij de oorspronkelijke eigenaars in gebruik. Dat zegt nogal wat.

Inmiddels is de opvolger, de Aurora (n), met een zelfde opmars bezig. Deze modulair opgebouwde converter is beschikbaar in 8, 16, 24 en 32 I/O's. De configuratie is te allen tijde te wijzigen. Ook interessant om te noemen is het SSD slot waarmee live” een multi-trackopname (tot 32 sporen) of safety copy gemaakt kan worden. Naast multi-channel converters levert Lynx ook PCIe audio kaarten en het “Zwitsers zakmes, de Hilo.

Metric Halo

Misschien wel het meest ondergewaardeerde merk in ons distributiepakket. Metric Halo produceert zowel hard- als software. De ULN-8 interface is weliswaar zo'n 14 jaar geleden op de markt gekomen, het is nog altijd hun vlaggenschip. Ook hier is het weer de lange termijn visie die er voor zorgt dat de ULN-8 nog altijd helemaal “van nu” is.  Vier jaar geleden bracht MH een update uit waarbij oudere ULN-8 interfaces voor een zeer schappelijke prijs konden worden voorzien van nieuwe interface hardware (USB-C en MH-Link) en een nieuwe interne clock.

Sinds vorig jaar biedt MH nieuwe AD- en DA converterboards aan waardoor de audiokwaliteit van deze toch al erg goed klinkende converter opnieuw werd verbeterd.  Let wel, deze updates zijn beschikbaar voor zelfs de oudste ULN-8 converters.  En dan hebben we het nog niet over de onderlinge connectie met MH-Link waardoor meerdere ULN-8 converters (en/of ULN-2 / 2882) d.m.v. een ethernetkabel als een machine samenwerken. Een zeer bijzonder merk dat zeker je aandacht waard is.

Millennia Media

Het is bijzonder te noemen wanneer een merk een microfoon pre-amp (HV-3) ontwikkelt die na 25 jaar nog altijd als uniek wordt beschouwd en bij vele professionele engineers de voorkeur geniet. Toegegeven, dat zelfde kun je zeggen van Neve of Rupert Neve ontwerpen. Maar dan hebben we het over pre-amps met een bepaalde “kleur”. Millennia Media pre-amps worden beschouwd als volledig neutraal maar beschikken vreemd genoeg toch over een kenmerkende eigen sound. De ultieme contradictio in terminis.

Millennia HV-3 pre-amps vind je terug in duizenden studio's en opnamesystemen over de gehele wereld. Opmerkelijk genoeg leent deze pre-amp zich even goed voor de registratie van een klassiek concert als voor de opname van een drumkit van een heavy rockband. Naast pre-amps vervaardigt Millennia Media ook equalizers (NSEQ-2/NSEQ-4) en compressors (TCL2).

Mutec

Het Duitse Mutec was jarenlang het merk waar tot je je wendde wanneer je een handige formatconverter zocht of een uitgebreide studio clock nodig had. Enkele jaren geleden nam Mutec het besluit zich meer te richten op de consumentenmarkt. Het deed dat met de MC-3 Plus USB. In te zetten als studio clock maar voor de consument met name interessant als re-clocker. Door de MC-3 Plus te schakelen tussen een digitale audiobron en een DA-converter kun je de jitter in het digitale signaal verlagen en daarmee de clockgelijkheid vergroten. Het resultaat is in veel gevallen een aanzienlijke verbetering van de weergavekwaliteit. Omdat een re-clocker de eigen sample-rate automatisch aanpast aan die van het ingangssignaal, hoeft er bij verschillende sample-rates niet telkens te worden omgeschakeld. Inmiddels is aan het assortiment ook de REF-10 toegevoegd. Een 10 mHz clock die tezamen met de MC-3 Plus het clockgedrag op een nog hoger level brengt.

Primacoustic

“No nonsense” is waarschijnlijk de beste omschrijving van dit merk. Primacoustic maakt, zoals de naam al aangeeft, akoestiekproducten die bijzonder goed werken. Het leeuwendeel van het productengamma bestaat uit panelen, gebaseerd op samengeperst glasfiber. Dit materiaal heeft verschillende voordelen t.o.v. bijvoorbeeld schuim (foam). De belangrijkste eigenschap van glasfiber is dat de absorptiecoëfficiënt  (van geluid) hoog en gelijkmatig is. Het materiaal werkt dus efficiënt en zorgt er tevens voor dat de absorptie over het gehele frequentiegebied gelijkmatig plaats vindt. Dit in tegenstelling tot veel soorten schuim of gordijnen (vaak alleen hoog absorptie). Bovendien kennen deze glasfiber panelen een lange levensduur en zijn ze tevens goed geprijsd.

Daarnaast is het merk bekend om zijn Recoil Stabilizers. Deze worden onder een luidspreker geplaatst. De werking berust op een combinatie van akoestische ontkoppeling en het toevoegen van massa. Al jaren een “top seller”. 

PSI Audio

We vertegenwoordigen het innovatieve Zwitserse monitor merk PSI Audio inmiddels bijna 20 jaar. En met overtuiging. Uiterlijk onderscheiden hun producten zich nauwelijks van andere merken. Ze ogen zelfs wat gewoon. Maar intern voltrekken zicht kleine wondertjes. Het credo van PSI Audio: “Perfectly matched active studio monitors. Handmade with passion in Switzerland”

De belangrijkste kenmerken zijn de toegepaste technieken: Class G/H versterkers, Compensated Phase response (CPR), Adaptive Output Impedance (AOI) en Acoustic Load Guide (ALG). Uitleg hierover vindt u op de PSI Audio website,

PSI Audio monitoren zijn volledig analoog met als achterliggende filosofie dat als er in het monitorpad al DSP's zouden moeten worden toegepast, je dat beter extern kunt doen.

Wanneer je nog nooit een PSI Audio monitor hebt beluisterd dan nodigen we je van harte uit dit een keer te komen doen.

Telefunken Elektroakustik

Een al meer dan 100 jaar oud merk dat vorig jaar z'n 20-ste verjaardag vierde. Hoe kan dat? Het Duitse Telefunken leverde in de vijftiger- en zestiger jaren van de vorige eeuw een fantastische microfoon. De ELA-M 251. Minder bekend is dat Telefunken die microfoon niet zelf produceerde maar dat liet doen door AKG. Toen nog een echt Oostenrijks merk. Inmiddels is AKG, AKG niet meer en levert het Duitse Telefunken geen microfoons meer.

De naam Telefunken is in licentie overgenomen door een Amerikaans bedrijf dat 20 jaar geleden begon met het 1:1 nabouwen van die ELA-M 251. Kort daarna voegden zij daar nog de C12 (AKG) en de U47/48 (Neumann) aan toe. Nu 20 jaar later is het productenpakket flink uitgebreid en is er eigenlijk maar een probleem. Waar haalt Telefunken Elektroakustik die vakmensen vandaan om aan enorme de vraag naar hun producten te voldoen?