Nieuws

Review: PSI Audio AVAA C214, the ultimate, compact bass trap

  Monday 02 September 2024, 14:58

Bij het componeren, mixen, masteren of gewoon luisteren naar muziek, breng je de meeste tijd door in je studio, woonkamer of een speciale muziekkamer. Helaas hebben veel van deze ruimtes last van slechte akoestiek. Het vinden van een kamer met goede symmetrie en ideale afmetingen, zoals die op basis van de gulden snede, is zeldzaam en vaak een kwestie van geluk.

De meeste ruimtes, inclusief typische slaapkamerstudio's, hebben vergelijkbare afmetingen en zijn gevoelig voor resonantiemodi. Met name onder de Schroeder-frequentie en in het basbereik kunnen lange golflengten het sonische beeld vervormen, wat het mix- en masteringproces compliceert. Deze uitdaging resulteert vaak in mixen die niet goed vertalen buiten de studio-omgeving.

Het bereiken van een nauwkeurige basweergave is notoir moeilijk en vereist meestal uitgebreide bass trapping en nauwkeurige plaatsing van luidsprekers. Bass trapping neemt echter vaak waardevolle ruimte in beslag. PSI Audio heeft een manier gevonden om deze problemen op een handige manier op te lossen. Laten we eens kijken hoe.

Lees verder op Solidtrax.nl (Engels)